Inulin prebiotikum az egészséges bélflóráért hatóanyag - Házhozpatika webáruház és egészségügyi információk

 Keresés 
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Inulin prebiotikum az egészséges bélflóráért hatóanyag

Hatóanyag: Inulin


Az inulin egy természetes anyag, prebiotikum - fontos táplálék - az emésztőrendszer hasznos bélflórája számára (Bifidobacteriumok, Acidophilusok). Számos növény fogyasztásával gondoskodhatunk az inulin bevitelről, például csicsóka, örvénygyökér, cikória. Aki nem kedveli az ízüket, azok számára különböző étrendkiegészítők formájában beszerezhető.

Preventív célú használatra ajánlott. Kedvező hatással van a bélflórára, ami elengedhetetlen feltétele az egészséges emésztésnek.

A vastagbél megbetegedéseivel szemben is kedvező hatású. Egy 50 éves ember vastagbelében akár több kilógram rothadó anyag rakódhat le, ezek káros rothasztó bélbaktériumok és toxinok forrásai, amelyek polip, daganat, immunrendszer csökkenése, ételallergiák, és más betegségekhez vezethetnek. A rossz irányba változó bélflóra kedvezőtlen hatását megfordíthatja az inulin.

- Az inulin elősegíti az egészséges bélflóra fejlődését azáltal, hogy hasznos tápanyag számára.
- A
bélrendszerben élősködő káros bélbaktériumok számára nem jelent tápanyagot.
- Kedvezően befolyásolja a vércukorszintet.
- Kedvező hatással van a HDL és LDL koleszterin arányára, csökkenti a triglicerid szintet.
- Segíti a székletképződést, és az ürítést (nem okoz hasmenést).
- Javítja az emésztést.
- Cukorbetegek számára fontos szempont, hogy az inulin egy olyan energiaforrás, amely nem emeli a vérckukor szintet.
- Egyes források szerint az inulun a klimax korban lévő nők mellrák rizikóját csökkenti azáltal, hogy az ösztrogén toxikus formáját kiiktatja.


Kapcsolódó termékek

- Inubitabs


Felíratkozás Hírlevélre

Figyelem: a "Tudástár" "Kapcsolódó hatóanyagok" "Kapcsolódó termékek" "Kapcsolódó cikkek" "Kulcsszavak" fülek alatt felsorolt pontok nem tekinthetők a részünkről tett egészségre vonatkozó állításnak. Egyrészt a Google kereső robotokkal, másrészt a látogatóinkkal való jobb navigációs kommunikációra szolgálnak. A kapcsolódó témaköröket ismeretbővítés céljából közöljük, azok a linkekre kattintva elolvashatók. Az orvosi cikkek menűpont alatt tudományos kutatási eredményekről, orvosi tapasztalatokról olvashat publikációkat. Felhívjuk az olvasók (Vásárló) figyelmét, hogy az itt nyert információk nem tekinthetők a részünkről tett semmilyen egészségre vonatkozó állításnak, és nem tekinthetők semmilyen étrend-kiegészítő termék vagy hatóanyag reklámjának. Az ismeretbővítés nem helyettesíti az orvosi kezelést, betegség esetén forduljon orvoshoz. Az öngyógyítás, az öndiagnózis veszélyeket rejt magában, a helyes táplálkozásról, követendő életmódról, étrend-kiegészítők szedéséről orvosával konzultáljon. A "Terméktájékoztatókban" a gyártók, forgalmazók által rendelkezésünkre bocsátott termékinformációs adatok olvashatók. Mindezen információkból laikusok által levont téves következtetésekért, illetve vásárlóink öngyógyító törekvéseiért, az abból eredő esetleges egészségi károsodásért felelősséget nem vállalunk. Elhárítunk minden felelősséget és kárigényt az étrend-kiegészítő termékek szedésétől elvárt bármiféle pozitív hatás elmaradásáért, különös tekintettel a betegségben szenvedő vásárlókra, valamint a fogyókúrás" (fogyókúrát támogató) és az ún. "potencianövelő" "vágyfokozó" (afrodiziákumokat tartalmazó) termékcsoportokra. Minden ember önálló biokémiai-fiziológiai-egészségi potenciállal rendelkezik, bármely ember eltérően reagálhat ugyanarra az anyagra, mint más fogyasztók, sőt ugyanaz a személy ugyanarra az anyagra is különbözőképpen reagálhat egy másik időpontban. Ezen elvárt pozitív hatások elmaradása nem tekinthető a termék hibájának, ha a termék hatóanyag-összetétele megfelel annak, amelyet a termékoldalon a "Terméktájékoztatóban" megismert a Vásárló. Továbbá az étrend-kiegészítőknek semmiféle egészségre gyakorolt hatás nem tulajdonítható, emiatt minden termékoldalunkon felhívjuk a Vásárló figyelmét arra, hogy betegség esetén forduljon orvoshoz. Termékeink minősége teljesen megbízható és kimagaslóan magas, azokat az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet is notifikálta, és zöldpipával látta el. 
Az étrenkiegészítők (táplálék-kiegészítők) fogyasztása nem helyettesítheti a rendszeres testmozgást, a változatos kiegyensúlyozott táplálkozást, és az egészséges életmódot. Betegség esetén forduljon orvoshoz.
 
Copyright 2017. All rights reserved.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz