PABA, para-amino-benzoesav - Házhozpatika webáruház és egészségügyi információk

 Keresés 
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

PABA, para-amino-benzoesav

Hatóanyag: PABA (para-amino-benzoesav)


Szép bőr, gyönyőrű dús haj, egészséges bélflóra

Korábban a B vitaminok közé sorolták, mára önálló vegyület. Legfontosabb feladata bőrünk egészségéről való gondoskodás. A szakirodalom szerint pótolni tud minden kozmetikai szert és festéket. Táplálékunkban megtalálható a búzacsírában, sörélesztőben, joghurtban, a májban, és számos növényben, növényi olajban, illetve állati zsírokban is.

- Bélflóra: a PABA a bélflóra egészséges működésében nélkülözhetetlen.
- A folsav "gyártását" segíti a szervezetben.
- Lassítja az öregedést (ráncok).

- Koenzimként részt vesz a fehérjék lebontásában.
- Vérképzés: részt vesz a vörösvértestek képzésében, fontos szerepe van a vashiányos vérszegénység elkerülésében.

Legfontosabb feladata a bőr
és a haj egészségéről való gondoskodás. Természetes bőrtónust javító szer.
- Haj színe: A
haj megtartja eredeti színét.
- Korai őszülés: n
emegyszer a PABA hiánya okozza, ha valaki korán őszül, vagy hirtelen megfehérednek egyes fürtjei.

-
A PABA védi a bélfalakat, a hajat és a bőrt.
- A bőr pigmentációja: a
PABA általában mindenhol segít, ahol fontos a pigmentképződés támogatása, így a hajban is. A módját még nem egészen tisztázták a kutatók.
- Vitiligó: M
egállíthatja és enyhítheti a vitiligót is, a bőrelszíneződést, amelynek során elsősorban az arcon és a kézen keletkeznek egyre növekvő pigmenthiányos fehér foltok. A PABA a hámsejtekben koncentrálódik, a bőr szép színét adja.

- V
éd az UV sugárzástól és a bőrráktól.

- Májvédő, lipotróp anyag, így gátolja a különféle zsírok lerakódását a szervezetben, különösen a májban, így főként májvédő funkciójáról ismert.

-
A fogyókúra sikerességéhez is fontos.
-
Csökkenti a koleszterint is.


Kapcsolódó cikkek
több információért kattintson a linkre

- fogyókúra, diéta

Felíratkozás Hírlevélre

Figyelem: a "Tudástár" "Kapcsolódó hatóanyagok" "Kapcsolódó termékek" "Kapcsolódó cikkek" "Kulcsszavak" fülek alatt felsorolt pontok nem tekinthetők a részünkről tett egészségre vonatkozó állításnak. Egyrészt a Google kereső robotokkal, másrészt a látogatóinkkal való jobb navigációs kommunikációra szolgálnak. A kapcsolódó témaköröket ismeretbővítés céljából közöljük, azok a linkekre kattintva elolvashatók. Az orvosi cikkek menűpont alatt tudományos kutatási eredményekről, orvosi tapasztalatokról olvashat publikációkat. Felhívjuk az olvasók (Vásárló) figyelmét, hogy az itt nyert információk nem tekinthetők a részünkről tett semmilyen egészségre vonatkozó állításnak, és nem tekinthetők semmilyen étrend-kiegészítő termék vagy hatóanyag reklámjának. Az ismeretbővítés nem helyettesíti az orvosi kezelést, betegség esetén forduljon orvoshoz. Az öngyógyítás, az öndiagnózis veszélyeket rejt magában, a helyes táplálkozásról, követendő életmódról, étrend-kiegészítők szedéséről orvosával konzultáljon. A "Terméktájékoztatókban" a gyártók, forgalmazók által rendelkezésünkre bocsátott termékinformációs adatok olvashatók. Mindezen információkból laikusok által levont téves következtetésekért, illetve vásárlóink öngyógyító törekvéseiért, az abból eredő esetleges egészségi károsodásért felelősséget nem vállalunk. Elhárítunk minden felelősséget és kárigényt az étrend-kiegészítő termékek szedésétől elvárt bármiféle pozitív hatás elmaradásáért, különös tekintettel a betegségben szenvedő vásárlókra, valamint a fogyókúrás" (fogyókúrát támogató) és az ún. "potencianövelő" "vágyfokozó" (afrodiziákumokat tartalmazó) termékcsoportokra. Minden ember önálló biokémiai-fiziológiai-egészségi potenciállal rendelkezik, bármely ember eltérően reagálhat ugyanarra az anyagra, mint más fogyasztók, sőt ugyanaz a személy ugyanarra az anyagra is különbözőképpen reagálhat egy másik időpontban. Ezen elvárt pozitív hatások elmaradása nem tekinthető a termék hibájának, ha a termék hatóanyag-összetétele megfelel annak, amelyet a termékoldalon a "Terméktájékoztatóban" megismert a Vásárló. Továbbá az étrend-kiegészítőknek semmiféle egészségre gyakorolt hatás nem tulajdonítható, emiatt minden termékoldalunkon felhívjuk a Vásárló figyelmét arra, hogy betegség esetén forduljon orvoshoz. Termékeink minősége teljesen megbízható és kimagaslóan magas, azokat az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet is notifikálta, és zöldpipával látta el. 
Az étrenkiegészítők (táplálék-kiegészítők) fogyasztása nem helyettesítheti a rendszeres testmozgást, a változatos kiegyensúlyozott táplálkozást, és az egészséges életmódot. Betegség esetén forduljon orvoshoz.
 
Copyright 2017. All rights reserved.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz