Szelén antioxidáns a sejtek védelmében - Házhozpatika webáruház és egészségügyi információk

 Keresés 
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Szelén antioxidáns a sejtek védelmében

Hatóanyag: szelén

Szelén antioxidáns a sejtek védelmében a szabad gyökök támadásától


A szelén életbevágóan fontos antioxidáns a szabad gyökök gyors és hatékony semlegesítésére. A szelén egy egész sor betegségtől védi a szervezetet. Véd az oxidatív stressz sejtromboló hatásától. A szelén egy mikroelem, nincs szüksége a szervezetnek nagy mennyiségre belőle, de hiánya komoly egészségi károsodáshoz vezethet.

A szelén bevitele
- hatásos megelőzés lehet daganatos betegségekkel szemben,
- kiemelten óvja a szív a máj, a tüdő és a nemi szervek sejtjeit.
- A szelén gyorsítja a sebek gyógyulását,
- a sömör és az övsömör is gyorsabban gyógyul szelén hatására.
- Hatékony a központi idegrendszer zavarainál (pl. Parkinson- vagy Alzheimer-kór esetében.
- Gátolja a nehézfémek, veszélyes és mérgező anyagok káros hatásait.

A szelénhiány
- korai öregedés, a sejtek idő előtt elhasználódnak,
- szívbetegségek (az angina pectoris szinte állandó kisérője az alacsony szelénszint),
- továbbá ízületi duzzanatok (porckopás, reuma, fájdalmak),
- meddőség (szelén hiányában csökken a spermiumok vitalitása),
- pajzsmirigy problémák kisérője lehet.
-
Szelénhiányra utal az anyajegyek, májfoltok gyakoribb előfordulása.

Előfordulás
A szelén normálisan a táplálékkal kerülhet a szervezetbe, a növények a termőtalajból szívják fel, az állati eredetű élelmiszerekbe is a takarmányból kerül be.

Szelénhiányos termőtalaj
A fő probléma, hogy Magyarországon (és sok helyütt Európában) a termőtalaj csak elvétve tartalmaz szelént, így a magyar élelmiszerek fogyasztása esetén szelénhiány alakulhat ki. Ezért a szelén pótlásáról gondoskodni kell. Számos étrendkiegészítő termék tartalmaz szelént. Az élelmiszerek közül a legtöbb szelént a brazildió tartalmazza, de magas a tengeri eredetű élelmiszerek szeléntartalma is.

Felíratkozás Hírlevélre

Figyelem: a "Tudástár" "Kapcsolódó hatóanyagok" "Kapcsolódó termékek" "Kapcsolódó cikkek" "Kulcsszavak" fülek alatt felsorolt pontok nem tekinthetők a részünkről tett egészségre vonatkozó állításnak. Egyrészt a Google kereső robotokkal, másrészt a látogatóinkkal való jobb navigációs kommunikációra szolgálnak. A kapcsolódó témaköröket ismeretbővítés céljából közöljük, azok a linkekre kattintva elolvashatók. Az orvosi cikkek menűpont alatt tudományos kutatási eredményekről, orvosi tapasztalatokról olvashat publikációkat. Felhívjuk az olvasók (Vásárló) figyelmét, hogy az itt nyert információk nem tekinthetők a részünkről tett semmilyen egészségre vonatkozó állításnak, és nem tekinthetők semmilyen étrend-kiegészítő termék vagy hatóanyag reklámjának. Az ismeretbővítés nem helyettesíti az orvosi kezelést, betegség esetén forduljon orvoshoz. Az öngyógyítás, az öndiagnózis veszélyeket rejt magában, a helyes táplálkozásról, követendő életmódról, étrend-kiegészítők szedéséről orvosával konzultáljon. A "Terméktájékoztatókban" a gyártók, forgalmazók által rendelkezésünkre bocsátott termékinformációs adatok olvashatók. Mindezen információkból laikusok által levont téves következtetésekért, illetve vásárlóink öngyógyító törekvéseiért, az abból eredő esetleges egészségi károsodásért felelősséget nem vállalunk. Elhárítunk minden felelősséget és kárigényt az étrend-kiegészítő termékek szedésétől elvárt bármiféle pozitív hatás elmaradásáért, különös tekintettel a betegségben szenvedő vásárlókra, valamint a fogyókúrás" (fogyókúrát támogató) és az ún. "potencianövelő" "vágyfokozó" (afrodiziákumokat tartalmazó) termékcsoportokra. Minden ember önálló biokémiai-fiziológiai-egészségi potenciállal rendelkezik, bármely ember eltérően reagálhat ugyanarra az anyagra, mint más fogyasztók, sőt ugyanaz a személy ugyanarra az anyagra is különbözőképpen reagálhat egy másik időpontban. Ezen elvárt pozitív hatások elmaradása nem tekinthető a termék hibájának, ha a termék hatóanyag-összetétele megfelel annak, amelyet a termékoldalon a "Terméktájékoztatóban" megismert a Vásárló. Továbbá az étrend-kiegészítőknek semmiféle egészségre gyakorolt hatás nem tulajdonítható, emiatt minden termékoldalunkon felhívjuk a Vásárló figyelmét arra, hogy betegség esetén forduljon orvoshoz. Termékeink minősége teljesen megbízható és kimagaslóan magas, azokat az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet is notifikálta, és zöldpipával látta el. 
Az étrenkiegészítők (táplálék-kiegészítők) fogyasztása nem helyettesítheti a rendszeres testmozgást, a változatos kiegyensúlyozott táplálkozást, és az egészséges életmódot. Betegség esetén forduljon orvoshoz.
 
Copyright 2017. All rights reserved.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz