A kondrotin-szulfát az ízületi porcok építő anyaga - Házhozpatika webáruház és egészségügyi információk

 Keresés 
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

A kondrotin-szulfát az ízületi porcok építő anyaga

Hatóanyag: kondrotin-szulfát


Az ízületi porcok fontos építő anyaga
A kondroitin egy glükózamino-glukán, az ízületi porcok rugalmasságának megőrzésében vízmegkötő képessége révén játszik fontos szerepet, mert ellene hat az ízületek kiszáradásának. A kondroitin nagy mennyiségű vizet képes megkötni. Az ízületi porcok kopása összefügg a porcban lévő kondroitin mennyiségének csökkenésével, és csökkent víztartalmával.

A kondroitin-szulfát
több más fontos anyag termelését is pozitívan befolyásolja a porcokban, mint a proteoglikánok és a kollagén szintézisét is, ezzel is támogatja az ízületek egészségét. Gátolja bizonyos porcbontó enzimek működését is. Gyulladásgátló hatású. Fokozza továbbá az ízületek hialuronsav szintjét, amely az ízületi folyadék viszkozitásában játszik szerepet, mint kenőanyag a porcok egymáson való mozgásához.

Hosszabb ideig, kúra jelleggel kell
szedni a kondrotin készítményeket. A kondroitin termékek állati porcból készülnek (szarvasmarha-, sertés-, cápaporcból).

Számos étrendkiegészítő készítmény tartalmaz kondrotin-szulfátot, ezek minősége és ára között nagy különbségek vannak. Általánosságban célszerű a legjobb minőségre koncentrálni, jellemzően a gyengébb minőségű termékek hatóanyagai nem szívódnak fel, vagy nem épülnek be a porcokba.

A leghasznosabb, ha nem csupán a kondrotint és a glukózamint visszük be a szervezetbe, hanem több, az ízületek számára hasznos anyagot is, vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket is, ugyanis jobb felszívódást eredményez a sok összetevő.Kapcsolódó cikkek
több információért kattintson a linkre

- Ízületi fájdalmak

Kapcsolódó hatóanyagok
több információért kattintson a linkre

- zöldkagyló

- kollagén

- glukozamin

- MSM


Felíratkozás Hírlevélre

Figyelem: a "Tudástár" "Kapcsolódó hatóanyagok" "Kapcsolódó termékek" "Kapcsolódó cikkek" "Kulcsszavak" fülek alatt felsorolt pontok nem tekinthetők a részünkről tett egészségre vonatkozó állításnak. Egyrészt a Google kereső robotokkal, másrészt a látogatóinkkal való jobb navigációs kommunikációra szolgálnak. A kapcsolódó témaköröket ismeretbővítés céljából közöljük, azok a linkekre kattintva elolvashatók. Az orvosi cikkek menűpont alatt tudományos kutatási eredményekről, orvosi tapasztalatokról olvashat publikációkat. Felhívjuk az olvasók (Vásárló) figyelmét, hogy az itt nyert információk nem tekinthetők a részünkről tett semmilyen egészségre vonatkozó állításnak, és nem tekinthetők semmilyen étrend-kiegészítő termék vagy hatóanyag reklámjának. Az ismeretbővítés nem helyettesíti az orvosi kezelést, betegség esetén forduljon orvoshoz. Az öngyógyítás, az öndiagnózis veszélyeket rejt magában, a helyes táplálkozásról, követendő életmódról, étrend-kiegészítők szedéséről orvosával konzultáljon. A "Terméktájékoztatókban" a gyártók, forgalmazók által rendelkezésünkre bocsátott termékinformációs adatok olvashatók. Mindezen információkból laikusok által levont téves következtetésekért, illetve vásárlóink öngyógyító törekvéseiért, az abból eredő esetleges egészségi károsodásért felelősséget nem vállalunk. Elhárítunk minden felelősséget és kárigényt az étrend-kiegészítő termékek szedésétől elvárt bármiféle pozitív hatás elmaradásáért, különös tekintettel a betegségben szenvedő vásárlókra, valamint a fogyókúrás" (fogyókúrát támogató) és az ún. "potencianövelő" "vágyfokozó" (afrodiziákumokat tartalmazó) termékcsoportokra. Minden ember önálló biokémiai-fiziológiai-egészségi potenciállal rendelkezik, bármely ember eltérően reagálhat ugyanarra az anyagra, mint más fogyasztók, sőt ugyanaz a személy ugyanarra az anyagra is különbözőképpen reagálhat egy másik időpontban. Ezen elvárt pozitív hatások elmaradása nem tekinthető a termék hibájának, ha a termék hatóanyag-összetétele megfelel annak, amelyet a termékoldalon a "Terméktájékoztatóban" megismert a Vásárló. Továbbá az étrend-kiegészítőknek semmiféle egészségre gyakorolt hatás nem tulajdonítható, emiatt minden termékoldalunkon felhívjuk a Vásárló figyelmét arra, hogy betegség esetén forduljon orvoshoz. Termékeink minősége teljesen megbízható és kimagaslóan magas, azokat az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet is notifikálta, és zöldpipával látta el. 
Az étrenkiegészítők (táplálék-kiegészítők) fogyasztása nem helyettesítheti a rendszeres testmozgást, a változatos kiegyensúlyozott táplálkozást, és az egészséges életmódot. Betegség esetén forduljon orvoshoz.
 
Copyright 2017. All rights reserved.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz