Hyaluronsav és kollagén kozmetikai jelentősége - Házhozpatika webáruház és egészségügyi információk

 Keresés 
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Hyaluronsav és kollagén kozmetikai jelentősége

Hatóanyag: Hyaluron sav és a kollagén
kozmetikai jelentőségeKollagénrostok adják a szövetek erősségét.
A kollagén rostok a szövetekben helyezkednek el a molekulák körül. Az ajkak kinézete nagyban függ attól, hogy milyen minőségű szövetek vannak az ajkak körül. A hosszú és egészséges kollagén rostok adják a szövetek erősségét. A Rosy Maxlips kollagén rost termelést képes serkenteni.

Hyaluron sav
A kollagén rostok között helyezkednek el a vízmegtartó molekulák hálózatai. A legjelentősebb vízmegtartó molekula a hyaluron sav. Ez egy bizonyos cukor féle, ami természetesen termelődik a szervezetben. Ezt a vízmegtartó gélt széles körben alkalmazzák az ajkak injekciózásakor a mesterséges méretnövelés során.

A jól feltöltődött hyaluron sav raktárak szétterítik a kollagén rostokat, így az ajkak telítődnek. Selymessé tesz és hidrattál.

Az öregedés, az UV sugárzás, a dohányzás és a szabadgyökök mind olyan faktorok, amelyek a kollagén rostok és molekulák felbomlásához vezet, kicsi és száraz ajkakat eredményez. Ezért a cél újjáépíteni a kollagén és hyaluron sav teltségét. ( A hyaluron savat egyébként a ráncok és bőrredők feltöltésére is használják a plasztikai beavatkozásokkor.)

Olygopeptid technológia
Három kutatóorvos részletesen vizsgálta a természetes tripeptideket (Gly-His-Lys) (Macquart 1988, 1993, Simeon 1999, és Wegrowski 1992) Ezek a tripeptidek új kollagén és vízmegtartó molekulák (mint a hyaluron sav) termelésére ösztönzik a szervezetet, valamint nagy szerepet játszanak a gyógyulási folyamatban, a sérült szövetek belsejében (Capon 1998).


Ezt a tripeptidet a jelentős rekonstrukciós és hidratáló tulajdonsága végett használták fel. „Oligo” jelzi, hogy számos peptidet tartalmaz. Képes áthatolni a bőrön.

Hogy képes a tripeptid áthatolni a bőrön?
Napjainkban számos kozmetikum tartalmaz kollagént, az viszont hibás következtetés, miszerint a hosszú kollagén molekulák képesek áthatolni a bőrön.
A -ben lévő tripeptid azonban egy egészen kis molekula, ezért könnyedén áthatol a bőrön. Ez stabilizálódik, és az az összekapcsolt alakzat/forma, amelyek kiértékelésre kerülnek a tanulmányok során. A laboratóriumi tesztek során, amelyben emberi szövetet használtak fel mintaként, a tripeptid képes volt a kollagén termelést megnövelni +351 %-kal és a GAG (Glycos-Amino-Glycan) termelést (ami a hyaluron sav képzést foglalja magába) 146 %-kal.


Ezekkel a jelentős tulajdonságokkal az ajkak kollagén termelése helyreáll, és a vízmegtartó molekulák raktárai természetes úton telítődnek.(pl. Hyaluron savval) Ez befolyásolja a hidratálást, a méretet és a szájkontúrt.

Tanulmányok
Az alább felsorolt tanulmányok meggyőzően felhasználóbarát eredményekkel fejeződtek be.
• Tanulmány a bőrkíméletről
• Tanulmány az elváltozásokról
• Tanulmány a bőrirritációról és az allergiás reakcióról
Ha mindezek ellenére mégis fellépne bármilyen, a normálistól eltérő reakció, akkor a krém használatát a továbbiakban mellőzzük.

Összegezve az alábbiakat nyújtja:
Építi és javítja a kollagént és a hyaluron savat.
• Megnöveli az ajkak térfogatát
• Csökkenti a ráncokat és finomítja a vonalakat Hidratál és puha ajkakat biztosít egy szebb kontúrral
• Növeli az ajkak színének intenzitását
• Évekkel fiatalabbnak fog látszani
• Lényegesen kedvezőbb áron érhető el, más ajakfeltöltéshez használt módszerhez képest.
• Használja a ahányszor csak akarja, minden kockázat nélkül.


Felíratkozás Hírlevélre

Figyelem: a "Tudástár" "Kapcsolódó hatóanyagok" "Kapcsolódó termékek" "Kapcsolódó cikkek" "Kulcsszavak" fülek alatt felsorolt pontok nem tekinthetők a részünkről tett egészségre vonatkozó állításnak. Egyrészt a Google kereső robotokkal, másrészt a látogatóinkkal való jobb navigációs kommunikációra szolgálnak. A kapcsolódó témaköröket ismeretbővítés céljából közöljük, azok a linkekre kattintva elolvashatók. Az orvosi cikkek menűpont alatt tudományos kutatási eredményekről, orvosi tapasztalatokról olvashat publikációkat. Felhívjuk az olvasók (Vásárló) figyelmét, hogy az itt nyert információk nem tekinthetők a részünkről tett semmilyen egészségre vonatkozó állításnak, és nem tekinthetők semmilyen étrend-kiegészítő termék vagy hatóanyag reklámjának. Az ismeretbővítés nem helyettesíti az orvosi kezelést, betegség esetén forduljon orvoshoz. Az öngyógyítás, az öndiagnózis veszélyeket rejt magában, a helyes táplálkozásról, követendő életmódról, étrend-kiegészítők szedéséről orvosával konzultáljon. A "Terméktájékoztatókban" a gyártók, forgalmazók által rendelkezésünkre bocsátott termékinformációs adatok olvashatók. Mindezen információkból laikusok által levont téves következtetésekért, illetve vásárlóink öngyógyító törekvéseiért, az abból eredő esetleges egészségi károsodásért felelősséget nem vállalunk. Elhárítunk minden felelősséget és kárigényt az étrend-kiegészítő termékek szedésétől elvárt bármiféle pozitív hatás elmaradásáért, különös tekintettel a betegségben szenvedő vásárlókra, valamint a fogyókúrás" (fogyókúrát támogató) és az ún. "potencianövelő" "vágyfokozó" (afrodiziákumokat tartalmazó) termékcsoportokra. Minden ember önálló biokémiai-fiziológiai-egészségi potenciállal rendelkezik, bármely ember eltérően reagálhat ugyanarra az anyagra, mint más fogyasztók, sőt ugyanaz a személy ugyanarra az anyagra is különbözőképpen reagálhat egy másik időpontban. Ezen elvárt pozitív hatások elmaradása nem tekinthető a termék hibájának, ha a termék hatóanyag-összetétele megfelel annak, amelyet a termékoldalon a "Terméktájékoztatóban" megismert a Vásárló. Továbbá az étrend-kiegészítőknek semmiféle egészségre gyakorolt hatás nem tulajdonítható, emiatt minden termékoldalunkon felhívjuk a Vásárló figyelmét arra, hogy betegség esetén forduljon orvoshoz. Termékeink minősége teljesen megbízható és kimagaslóan magas, azokat az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet is notifikálta, és zöldpipával látta el. 
Az étrenkiegészítők (táplálék-kiegészítők) fogyasztása nem helyettesítheti a rendszeres testmozgást, a változatos kiegyensúlyozott táplálkozást, és az egészséges életmódot. Betegség esetén forduljon orvoshoz.
 
Copyright 2017. All rights reserved.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz